Banca Mondială va implementa un proiect în industria produselor lactate şi a cărnii, în R. Moldova
Sursa foto:madrm.gov.md Vizualizari:

Banca Mondială va implementa un proiect în industria produselor lactate şi a cărnii, în R. Moldova

O misiune a Băncii Mondiale a efectuat, săptămâna trecută, o vizită de documentare, în ţara noastră, cu scopul de a identifica domeniile pentru viitoare investiţii şi suportul necesar pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar din Republica Moldova. În acest context, experţii internaţionali şi locali au avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, Secretarul General de Stat, Iurie Uşurelu şi Secretarii de Stat responsabili de domeniile zootehniei şi agriculturii,  Veaceslav Cernat şi Vasile Luca.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculruii, oficialii au discutat despre un viitor proiect, implementat de Banca Mondială în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, cu referire la dezvoltarea sectorului zootehnic din ţara noastră, în special dezvoltarea industriei produselor lactate şi a cărnii, scopul fiind asigurarea securităţii alimentare.

”Am avut ocazia să colaborez cu reprezentanţii Băncii Mondiale în cadrul realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Republica Moldova”, care a venit în suportul formării şi dezvoltării grupurilor de producători, accesului acestora la finanţare şi noi pieţe de desfacere, precum şi în vederea implementării principiilor de agricultură conservativă. Îmi exprim recunoştinţa şi Vă mulţumesc pentru o colaborare eficientă şi continuă. Mă bucur că sunteţi dispuşi să oferiţi în continuare suport ţării noastre pentru a realiza obiectivele de dezvoltare în sectorul agricol. În special, pentru elabora un program dedicat zootehniei: linii de creditare preferenţiale şi componenta de grand”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul întrevederii cu experţii.

Pe parcursul dialogului s-a discutat despre  facilitarea accesului la finanţare directă a organizaţiilor de creditare nebancară şi asociaţiilor de economii şi împrumut pentru proiectele în domeniul agriculturii, precum şi dezvoltarea şi extinderea asigurărilor subvenţionate în agricultură.

La finalul întrevederii, experţii internaţionali şi locali au confirmat interesul Băncii Mondiale de a oferi suport pentru identificarea potenţialelor  proiecte de asistenţă financiară destinată sectorului agricol.

Similare
RECOMANDĂRI