Banca Mondială va acorda Republicii Moldova 20 de milioane de dolari
Sursa foto:MoldNova.eu Vizualizari:

Banca Mondială va acorda Republicii Moldova 20 de milioane de dolari

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea a două acorduri de finanţare în sumă totală de 20 milioane de dolari SUA în vederea realizării proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, semnate la Chişinău la 28 noiembrie 2017 cu Banca Mondială. Proiectul va fi prezentat preşedintelui Republicii Moldova, se mai arată în hotărârea Guvernului.

Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, o structură a grupului Băncii Mondiale, va acorda Republicii Moldova un împrumut de 15 milioane de dolari SUA, iar Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - 5 milioane. Costul total al proiectului este de 22,3 milioane de dolari SUA.

Termenul limită pentru intrarea în vigoare a acordurilor este de 120 zile de la data semnării acestora. Perioada prevăzută pentru implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale” este până la 30 iunie 2023, iar termenul de valabilitate a acordurilor este de 20 de ani de la data semnării acestora.

“Proiectul Modernizarea serviciilor guvernamentale va îmbunătăţi calitatea şi accesul la serviciile publice,” a declarat Anna Akhalkatsi, director al Băncii Mondiale pentru Moldova, după aprobarea finanţărilor, la 29 august, de către consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale. Urmare a implementării acestui proiect cetăţenii Moldovei vor accesa servicii administrative guvernamentale mai eficiente şi de o calitate sporită.  

Agenţiile guvernamentale şi ministerele de resort vor beneficia, de asemenea, de asistenţă tehnică pentru digitalizarea serviciilor, precum şi pentru conformitatea capacităţilor instituţionale. Cetăţenii şi afacerile locale vor obţine beneficii directe, dedicând mai puţin timp, eforturi şi resurse în accesarea serviciilor guvernamentale esenţiale.

Similare