Banca Mondială acordă 30 milioane de dolari Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Banca Mondială acordă 30 milioane de dolari Republicii Moldova

Banca Mondială a aprobat pe 5 iulie curent acordarea unei finanţări Republicii Moldova în valoare de  30 milioane de dolari. Potrivit Ministerului Finanţelor, banii sunt oferiţi ca urmare a realizării reformelor în cadrul managementului finanţelor publice, îmbunătăţirii mediului de afaceri, inclusiv, domeniul bancar, agricultura şi sectorul energetic.

Finanţarea este acordată în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova, ca parte componentă a Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021. Scopul este asigurarea stabilităţii macroeconomice şi stimularea creşterii economice, iar banii sunt oferiţi sub formă de sprijin bugetar.

Amintim că Parlamentul European a adoptat ieri o rezoluţie prin care anunţă despre suspendarea primei tranşe a asistenţei macrofinanciare de 100 de milioane de euro, dar şi a suportului bugetar care urma să fie acordat. Decizia a fost luată în contextul situaţiei create de invalidarea alegerilor din Chişinău. În acelaşi timp, în textul rezoluţiei se menţionează şi reţinerea a 28 de milioane de euro destinaţi reformei justiţiei.

Similare
RECOMANDĂRI