Banca Europeană de Investiţii va finanţa mai multe proiecte în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Banca Europeană de Investiţii va finanţa mai multe proiecte în R. Moldova

Prim-ministrul Chicu a avut o discuţie cu Antonio Castillo şi Adam Bruun, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI) în Republica Moldova.

Ion Chicu a informat reprezentanţii BEI despre priorităţile investiţionale adoptate de Guvern pentru anul 2020, accentuând investiţiile în infrastructură şi obiectivul de a stimula investiţiile în industrializarea regiunilor ţării. „Cele mai mari necesităţi ale Republicii Moldova ţin de dezvoltarea infrastructurii: a drumurilor, a reţelelor de aprovizionare cu apă, a infrastructurii energetice. Guvernul e determinat să transforme Moldova într-o oportunitate favorabilă pentru investitori”, a spus şeful Executivului.

Reprezentanţii BEI au confirmat intenţia Băncii de a finanţa proiecte în domenii precum securitatea energetică, infrastructura drumurilor, infrastructura feroviară, protecţia mediului şi proiecte de dezvoltare a afacerilor.

Părţile au convenit să fie continuate discuţiile cu ministerele de resort pentru a identifica temele şi parametrii proiectelor capabile să determine creşterea bunăstării sociale şi modernizarea economiei naţionale.

Similare
RECOMANDĂRI