Banca de Economii, aflată în proces de lichidare, continuă tentativele de vânzare a acţiunilor Moldasig
Vizualizari:

Banca de Economii, aflată în proces de lichidare, continuă tentativele de vânzare a acţiunilor Moldasig

Banca de Economii (BEM), în proces de lichidare, a scos la vânzare, din nou, pachetul de 61.200 de acţiuni deţinut la compania Moldasig. De această dată, preţul cerut pentru pachet a scăzut la 8,5 milioane de lei.

Potrivit informaţiei publicate de BEM, acţiunile vor fi vândute la Bursa de Valori a Moldovei prin licitaţie ”cu strigare” care se va desfăşura, în perioada de expunere 24– 27 decembrie, scrie bizlaw.md.

Preţul unei acţiuni a scăzut la 139,20 lei. Astfel, de această dată, valoarea totală a pachetului este de 8.519.040.00 lei.

Valorile mobiliare vor fi vândute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.

Începând cu 2018, pachetul de acţiuni deţinut de BEM la Moldasig este scos la licitaţie aproape în fiecare lună, preţul fiind în scădere cu câteva milioane de lei la fiecare nouă expunere.

De exemplu, din ianuarie 2018, când pachetul a fost expus la vânzare la preţul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acţiune) s-a redus de patru ori.

Similare
RECOMANDĂRI