Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat, procedura poate avea loc doar prin instanţa de judecată
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avia Invest: Contractul de concesionare nu este reziliat, procedura poate avea loc doar prin instanţa de judecată

Compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău contrazice autorităţile şi spune că contractul de concesionare nu este reziliat şi „nici nu-l poate rezilia cineva”. Avia Invest declară, într-un comunicat de presă, că a primit doar o notificare de la Agenţia Proprietăţii Publice (APP) despre intenţia de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliţei de asigurare, iar acţiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile guvernării şi ale preşedintelui Igor Dodon de a desface contractul.

Afirmaţiile privind rezilierea contractului sunt „în totalitate mincinoase şi obraznice”, spune Avia Invest.

„Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată şi poate fi realizată doar prin intermediul instanţelor de judecată. „Avia Invest” respinge şi nu recunoaşte notificarea de reziliere”, se spune într-un comunicat al companiei, care îl învinuieşte pe şeful statului Igor Dodon că ar sta în spatele „atacurilor la adresa companiei”. 

„Presiunile autorităţilor asupra „Avia Invest” au fost atât de uriaşe încât companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze o poliţă de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual. În această situaţie, „Avia Invest”, fiind un investitor de bună credinţă, a încheiat o astfel de poliţă de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federaţia Rusă şi a prezentat actele necesare autorităţilor de resort de la Chişinău. Însă Agenţia Proprietăţii Publice refuză să recunoască poliţa de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă aşa proceduri sunt perfect legale”, mai spune compania. 

Amintim că ieri, Agenţia Proprietăţii Publice anunţa că a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest şi cere restituirea bunurilor Aeroportului Internaţional Chişinău

Similare
RECOMANDĂRI