Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autorităţile pregătesc un program amplu de digitizare a tuturor proceselor economice

Autorităţile pregătesc un program amplu de digitizare a tuturor proceselor economice. Toate schimburile informaţionale dintre sectorul public şi cel privat vor fi la un click distanţă, iar plăţile electronice vor fi trendul pentru anii viitori. Antreprenori vor beneficia de granturi pentru a-şi moderniza afacerea pentru ca vânzările să treacă cât mai rapid în online.

„Pregătim, împreună cu ODIMM, lansarea programului de digitizare a IMM-urilor din Republica Moldova, care va acoperi 2 necesităţi, ajutăm companiile să îşi creeze pagini web şi magazine online, prin sistemul de vouchere şi acordarea de granturi pentru achiziţionarea de tehnologii şi soluţii digitale", a spus ION RAILEAN, ministrul Economiei şi Infrastructurii

Marea digitalizarea a economiei se află însă abia în proces de consultare cu instituţiile publice şi partenerii de dezvoltare pentru a estima impactul bugetar. Cât ne va coasta această reformă a economie rămâne să vedem. Cert este că Ministerul Economie îşi propune să caute asistenţă externă în acest scop.

„Iată ce ne propunem pentru mediul de afaceri, 100 de milioane de lei pentru antreprenori prin intermediul active ale ODIM prin granturi şi garanţii bancare, 20 de milioane de lei pentru întreprinderile mici şi mijlocii printr-un program nou de suport vom ajuta micii producători să îşi vândă produsele online. Un 1700000 pentru femeile antreprenoare”, a precizat ION RAILEAN.

Şi Poşta Moldovei va trece printr-un proces de modernizare pentru a-şi spori capacităţile de livrare şi export.

„Poşta Moldovei va oferi servicii de consiliere integrarea procedurilor poştale şi vamale instrumente de intermediere plăţi online şi curierat pe ultima milă”, a spus ION RAILEAN.

Ministerul Economiei dă asigurări că toate proiectele iniţiate anterior printre care şi gazoductul Iaşi-Ungheni continuă să fie implementate.
Similare
RECOMANDĂRI