Autoritatea Aeronautică Civilă a cerut încă o dată companiei Avia Invest să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020
Sursa foto:Avia Invest Vizualizari:

Autoritatea Aeronautică Civilă a cerut încă o dată companiei Avia Invest să prezinte baza de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020

Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat repetat concesionarului „Avia Invest” SRL, prezentarea bazei de cost a tarifelor la serviciile aeroportuare pentru anul 2020.

Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat organele de drept ca urmare a refuzului concesionarului “Avia Invest” SRL de a prezenta baza de cost pentru tarifele aeroportuare, care la rândul lor au protocolat contravenţia şi au transmis dosarul în instanţă pentru aplicarea sancţiunii.

Refuzul generează îndoieli referitoare la corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare de către “Avia Invest” SRL, spune ACC.

Potrivit Codului aerian, AAC verifică corectitudinea formării mărimii taxelor pentru serviciile aeroportuare şi de navigaţie aeriană.

Solicitările sunt facute în scopul asigurării transparenţei la aplicarea tarifelor aeroportuare şi ca urmare a recomandărilor expuse de Curtea de Conturi conform Hotărârii nr. 1 din 24.01.2020 - „Cu privire la aprobarea Raportului auditului conformităţii încheierii şi executării prevederilor Contractului de parteneriat public-privat privind concesionarea activelor Î.S „Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Aceste acţiuni de monitorizare, obligatorii potrivit legii, au scopul de a aduce transparenţă în procesul de formare şi calcul a tarifelor aeroportuare aplicate de “Avia Invest” SRL, asigurând protejarea intereselor utilizatorilor de servicii aeroportuare,  mai spune ACC.

Similare
RECOMANDĂRI