Autobuze electrice belaruse ar putea fi asamblate la Chişinău de o întreprindere mixtă moldo-belarusă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Autobuze electrice belaruse ar putea fi asamblate la Chişinău de o întreprindere mixtă moldo-belarusă

La Chişinău ar putea fi asamblate autobuze electrice. Intenţia a fost enunţată în timpul vizitei premierului Pavel Filip la uzina „Belkommunmash” din oraşul Minsk, specializată în producerea unităţilor de transport public electric.

În acest sens, s-a discutat despre posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor electrice la Chişinău. „Acesta este de fapt transportul public de viitor, ne dorim să asamblăm aceste autobuze la Chişinău. Vom avea astfel posibilitatea să exportăm şi în alte ţări un produs care este asamblat în Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Premierul a avut ocazia să testeze autobuzul electric, care este un transport nu doar ecologic, dar şi econom. Se alimentează de la sursa de curent în 5 minute, la fiecare 4 ore de deplasare. În Minsk circulă deja 20 de autobuze electrice, iar până în primăvara anului viitor, vor mai fi puse în circulaţie încă 60 de unităţi.

În comun cu uzina „Belkommunmash”, la Chişinău anul acesta au fost asamblate 15 troleibuze noi, iar în total - peste 110 unităţi. Unităţile de transport produse la „Belkommunmash” sunt utilizate în peste 70 de oraşe din Belarus, Moldova, Ucraina, Rusia, Serbia, Kazahstan, Letonia şi America de Sud.

Similare
RECOMANDĂRI