Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Artcor, primul HUB din Industria Creativă

Centrul Industriilor Creative Artcor, o premieră pentru Republica Moldova, a fost inaugurat. Este un spaţiu în care oamenii talentaţi din mai multe domenii: animaţie, artă, design până la producţie video, publicitate şi chiar realitate virtuală îşi pot da întâlnire şi iniţia împreună proiecte deosebite. Artcor îşi propune să devină un motor al inovaţiei care să contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului creativ şi să stimuleze schimbul de idei.

A fost nevoie de doi ani de muncă asiduă şi o investiţie de peste 13 milioane de lei. Primul centru de excelenţă, destinat tuturor creatorilor, este bijuterie din fier, beton industrial, cu  o suprafaţă de circa o mie de metri pătraţi şi zeci de spaţii în care artiştii vor putea crea. O bibliotecă, studiouri  audio, ateliere - toate vor fi la îndemâna tinerilor din sectorul industriei creative. Arhitectul acestui proiect este Maxim Calujac. El a reuşit să îmbine perfect tendinţele moderne în materie de design şi astfel să îi inspire pe viitorii rezidenţi.

La nivel mondial, acest segment generează peste două miliarde de dolari. În Republica Moldova, peste 8.000 de persoane muncesc în sectorul industriei creative.

Activitatea hubului se desfăşoară graţie parteneriatului public-privat dintre Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID şi Suedia, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării,  Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice şi Asociaţia Companiilor Creative din Moldova.

Puteţi urmări emisiunea în întregime, accesând acest link.
Similare
RECOMANDĂRI