Aproximativ 25 de milioane de lei vor fi utilizaţi pentru procurarea unor tractoare pentru viile şi livezile din R. Moldova
Sursa foto:Foto simbol/ cricul.ro Vizualizari:

Aproximativ 25 de milioane de lei vor fi utilizaţi pentru procurarea unor tractoare pentru viile şi livezile din R. Moldova

Programul de utilizare a fondurilor depozitate în Proiectul „Agricultura Conservativă – Dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost aprobat de cabinetul de miniştri. Valoarea fondurilor este de aproximativ 25 de milioane de lei, bani ce vor fi utilizaţi pentru a cumpăra tractoare pentru gestionarea durabilă a viilor şi livezilor din Republica Moldova. Acţiunea constituie cea de-a doua etapă a proiectului, realizat în baza Acordului de Grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei, semnat în anul 2017.

În anul 2017, drept rezultat al extinderii cooperării economice dintre Republica Moldova şi Japonia, în scopul contribuirii la implementarea Programului de Dezvoltare Economică şi Socială, Guvernul Japoniei a acordat Republicii Moldova un grant în valoare de 500.000.000 Yeni Japonezi (peste patru milioane de euro). Din contul mijloacelor de grant au fost achiziţionate 106 tractoare şi un lot de piese de schimb.

„În prezent, din contul vânzării tractoarelor, în fondul de depozitare s-au acumulat 25 de milioane de lei. În acest context, Unitatea de Implementare şi Administrare a Proiectului propune de a utiliza aceste resurse pentru procurarea altor tractoare pentru vii şi livezi (narrow tractor), dat fiind faptul că există o cerere sporită din partea agricultorilor, în acest sens”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul şedinţei de Guvern.

Similare
RECOMANDĂRI