Aprobat de Guvern: Statul va oferi compensaţii pentru „Prima Casă” şi angajaţilor din sectorul privat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aprobat de Guvern: Statul va oferi compensaţii pentru „Prima Casă” şi angajaţilor din sectorul privat

Statul va oferi compensaţii, din bugetul de stat, pentru salariaţii din sectorul privat, participanţi la Programul de Stat „Prima Casă”. Un proiect în acest sens a fost propus de către Ministerul Finanţelor şi aprobat astăzi de către Cabinetul de miniştri.

„Pentru diminuarea poverii financiare a creditului ipotecar, luat prin intermediul Programului Prima Casă”, salariaţii din sectorul privat ar putea obţine compensaţii din partea statului de până la 50%.

Mai exact, proiectul îi are în vizor pe salariaţi ai unei sau mai multor entităţi din sectorul privat, precum şi/sau salariaţi ai instituţiilor publice la autogestiune, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.

Costul locuinţei nu poate depăşi 600.000 de lei, iar compensaţia urmează să fie oferită lunar, de la aprobarea cererii pentru finanţare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar în condiţiile prezentului regulament. În cazul stingerii anticipate a creditului ipotecar, transferul compensaţiei încetează de la momentul achitării de către beneficiar a ultimei rate.

Mijloacele financiare în acest scop vor fi stabilite anual în bugetul de stat. Pentru anul 2019, sunt prevăzute 20 milioane de lei. Suma respectivă va fi ajustată anual în funcţie de solicitările recepţionate de la autorităţile publice şi resursele disponibile în buget.
Similare
RECOMANDĂRI