Aproape opt mii de cereri recepţionate de CNAS pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Aproape opt mii de cereri recepţionate de CNAS pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă

În toate subdiviziunile teritoriale ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale, la situaţia zilei de 8 iulie, au fost recepţionate cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă în număr de 7 889. Potrivit CNAS, cifra reprezintă 58% din numărul scontat – 13 575.

Ponderea cea mai mare a cererilor depuse, 55% din numărul total de cereri recepţionate, revine solicitanţilor domiciliaţi în municipiile Chişinău şi Bălţi, scrie IPN.

Potrivit prevederilor art. 33 din Legea nr.156/1998 privind sistemul public de pensii, modificat prin Legea nr.168 din 6 decembrie 2019, de la 1 iulie 2020 dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii a căror  pensie a fost stabilită după 1 ianuarie 1999 şi care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin zece ani.

Astfel, începând cu 1 iulie, curent, casele teritoriale de asigurări sociale au început recepţionarea cererilor de la beneficiarii care corespund condiţiilor stabilite în lege, conform vizei de domiciliu a acestora.
Similare
RECOMANDĂRI