Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Antreprenorii care angajează şomeri vor primi subvenţii de 30% din salariu

Angajatorii care vor angaja persoane cu dizabilităţi, persoane eliberate din detenţie, victime ale traficului de fiinţe umane sau din alte grupuri de risc, vor primi subvenţii de la stat. Este vorba de două programe lansate astazi de facilitare a ocupării şomerilor în câmpul muncii. Costul proiectului este de 150 de mii de dolari, bani oferiţi de Organizaţia Internaţională a Muncii.

Igor are 32 de ani şi cu problemele lui de sănătate i-a fost greu sa-şi găsească un loc de muncă. Acum lucrează ca operator la o companie italiană.

 Tocmai aceste situaţii, autorităţile îşi doresc să le evite. 135 de persoane care sunt supuse riscului de excluziune socială vor fi beneficiarii acestor programe.
 
Angajatorii care vor crea sau adapta un loc de muncă vor beneficia de compensarea a 50% din costurile suportate. Însă, mărimea subvenţiei nu trebuie să depăşească 10 salarii medii lunare pe economie. Autorii proiectului sunt siguri că angajatorii vor fi atraşi de aceste oferte.
 
Categoria de vârstă a beneficiarilor este curpinsă între 18 şi 35 de ani. Scopul programelor este adaptarea politicelor de ocupare a forţei de muncă la realităţile demografice din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI