ANRE a redus preţul energiei electrice furnizate de S.A. ”Energocom”
Vizualizari:

ANRE a redus preţul energiei electrice furnizate de S.A. ”Energocom”

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat preţul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. ”Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

În baza solicitării şi informaţiilor prezentate de către S.A. ”Energocom”, ANRE a analizat noile circumstanţe ale pieţei energiei electrice, în particular volumele prognozate a energiei electrice produse de centralele electrice eligibile care produc din surse regenerabile de energie şi a energiei electrice produse de centralele electrice de termoficare urbane. Astfel, au fost identificaţi factori obiectivi ce au permis actualizarea preţului energiei electrice comercializate de S.A. ”Energocom”, cuantumul acestuia diminuându-se cu 15 bani/kWh  sau 11,1%, în comparaţie cu preţul aprobat de ANRE la data de 14 mai (135 bani/kWh), scrie Bizlaw.

Preţurile stabilite de ANRE vor deveni obligatorii în relaţiile contractuale ale S.A. ”Energocom” şi ceilalţi operatori ai pieţei energiei electrice din ţară.

Concomitent, ANRE reiterează că prin decizia sa din august au fost reduse tarifele şi preţurile la energia electrică pentru consumatorii casnici şi non-casnici.

Similare
RECOMANDĂRI