ANRE a început o misiune de control la SA Moldovagaz
Sursa foto:anre.md Vizualizari:

ANRE a început o misiune de control la SA Moldovagaz

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a început realizarea misiunii de control la SA „Moldovagaz”. În cadrul şedinţei de prezentare a echipei de control desfăşurată la sediul SA „Moldovagaz”, directorul ANRE  Eugen Carpov a menţionat despre importanţa acestei acţiuni în vederea verificării conformării participantului la piaţa gazelor naturale la cerinţele legii şi reglementărilor ANRE, în special respectării principiului desfăşurării activităţii licenţiate cu cheltuieli minime şi la eficienţă maximă.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică durata de timp necesară pentru efectuarea controalelor ANRE nu poate depăşi 90 de zile calendaristice. Termenul de întocmire a raportului privind rezultatele controlului şi de prezentare a acestuia persoanelor supuse controlului este de până la 30 de zile lucrătoare de la data încheierii controlului.

Rapoartele privind rezultatele controlului, întocmite de angajaţii autorizaţi ai Agenţiei, se înaintează spre examinare Consiliului de administraţie care, prin hotărâre, se expune pe marginea acestora şi dispune luarea de măsuri pentru înlăturarea abaterilor constatate şi/sau, eventual, aplicarea de sancţiuni.

Similare
RECOMANDĂRI