ANRE a decis fuzionarea RED Nord şi RED Nord-Vest, fapt ce va duce la micşorarea tarifului
Sursa foto:independent.md Vizualizari:

ANRE a decis fuzionarea RED Nord şi RED Nord-Vest, fapt ce va duce la micşorarea tarifului

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat hotărârea cu privire la fuzionarea întreprinderilor de stat RED Nord şi RED Nord-Vest într-o singură entitate ce va prelua denumirea primei societăţi. Ca urmare, consumatorii din 256 de localităţi din zona de distribuţie RED Nord-Vest, vor plăti, de la 1 ianuarie 2018, cu 13 bani mai puţin decât în prezent, informează MOLDPRES.

Noua entitate RED Nord va deţine licenţa pentru furnizarea energiei electrice în zona de nord a Republicii Moldova şi ca urmare cei 185 000 de consumatori deserviţi anterior de RED Nord-Vest vor beneficia de anul viitor de tarife mai mici.

Consumatorii casnici din zona deservită în prezent de RED Nord achită un tarif de 212 bani pentru un kilowatt/oră, în timp ce populaţia deservită de cealaltă societate plăteşte 225 bani pentru un kilowatt-oră. Tariful achitat de consumatorii finali, ale căror instalaţii sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de medie tensiune (6; 10 kV) se va reduce de la 201 la 184 bani pentru un kilowatt/oră, mai precizează ANRE.

Similare