Air Moldova, expusă la privatizare. Care alte edificii au mai fost expuse
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Air Moldova, expusă la privatizare. Care alte edificii au mai fost expuse

Compania aeriană „Air Moldova” va fi expusă la privatizare printr-un concurs comercial, alături de alte 11 întreprinderi de stat, transmite IPN cu referire la Agenţia Proprietăţii Publice.

Concursul comercial se va desfăşura în cadrul unei noi runde de privatizare a bunurilor proprietate publică, în perioada 27 iulie – 4 septembrie (termen limită de depunere a ofertelor).

În cadrul noii rude de privatizare, în perioada 3-7 septembrie, pe piaţa reglementată, prin intermediul Bursei de Valori vor avea loc licitaţii „cu strigare” pentru vânzarea pachetelor de acţiuni ale statului din 21 societăţi pe acţiuni, dintre care 16 majoritare, inclusiv:  SA „Barza Albă”, SA „Tutun-CTC”, precum şi 11 pachete de acţiuni din entităţile de întreţinere a drumurilor.

La concurs investiţional sunt expuse repetat cinematografele „Prut” din Făleşti şi „Patria” din  Leova. Pentru privatizarea cinematografelor condiţia de bază este transformarea lor în centre de cultură şi agrement. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 4 septembrie.

De asemenea, la 5 septembrie se va desfăşura concursul de privatizare a 16 complexe de bunuri imobile, 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) şi un obiect nefinalizat. Termenul limită de depunere a cererilor este 4 septembrie, ora 16.00.

În conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2018, în rezultatul privatizării, cumpărătorii achită impozitul privat în mărime de 1% de la valoarea fiecărei tranzacţii
Similare
RECOMANDĂRI