Agricultori din Republica Moldova şi România, la prima ediţie a Forumului Agricol Transfrontalier - Uniunea Fermierilor din Moldova şi România
Sursa foto:Agrointeligenţa Vizualizari:

Agricultori din Republica Moldova şi România, la prima ediţie a Forumului Agricol Transfrontalier - Uniunea Fermierilor din Moldova şi România

Fermieri din Republica Moldova şi România s-au reunit la Chişinău la prima ediţie a Forumului Agricol Transfrontalier - Uniunea Fermierilor din Moldova şi România. Agricultorii de pe cele două maluri ale Prutului şi-au propus să discute în cadrul forumului problemele cu care se confruntă, să identifice soluţii la acestea şi să lanseze propuneri în vederea stabilii de parteneriate.

La Forumul Agricol Transfrontalier - Uniunea Fermierilor din Moldova şi România participă în jur de 150 de fermieri din cele două state. Producătorii agricoli din Republica Moldova speră să-şi promoveze, prin intermediul acestui forum, produsele agricole pentru a ajunge pe piaţa de desfacere europeană.

Fermierii sosiţi din România spun că ar vrea să împărtăşească din experienţa lor agricultorilor din Republica Moldova. Tudor Dorobanţu este din judeţul Dâmboviţa şi se ocupă de cultivarea legumelor de mai bine de 30 de ani. El spune că fondurile europene au fost cele care au ajutat agricultura din România.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, Federaţia Naţională PRO AGRO din România şi Federaţia Naţională a Fermierilor din Republica Moldova.

Amănunte pe Radio Chişinău

Similare
RECOMANDĂRI