Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţia Proprietăţii Publice ar putea trece în subordinea Ministerului Economiei

Schimbările în administraţia de la nivel central sunt în toi. Se doreşte ca Agenţia Proprietăţii Publice din Republica Moldova să nu mai fie în subordinea executivului, ci să treacă sub coordonarea Ministerului Economiei şi Infrastructurii. Iniţiativa a fost anunţată, astăzi, în timpul şedinţei guvernului de la Chişinău.

Iniţiativa face parte dintr-un proiect de lege înregistrat în Parlament. Argumentele aduse de ministrul Economiei sunt că la Agenţia Proprietăţii Publice este nevoie de mai mult control pentru a evita actele de corupţie.
 
„Ministerul Economiei va coordona şi va monitoriza activitatea agenţiei în scopul îmbunătăţirii performanţelor prin crearea unor mecanisme de supraveghere a activităţii entităţilor economice cu capital de stat, implementarea mecanismelor de diminuare a riscului de corupţie”, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan.
 
Şi premierul Maia Sandu susţine că la Agenţia Proprietăţii Publice trebuie instaurate disciplina şi ordinea, sarcini ce vor fi îndeplinite de cei de la Ministerul Economiei.

„Managementul defectuos la Agenţia Proprietăţii Publice a dus la privatizări netransparente care au prejudiciat proprietatea statului. Managementul prost a condus la administrarea păguboasă a întreprinderilor statului. Mai aflăm că bani mari de la întreprinderi au fost scoşi şi reorientaţi pentru tot felul de scopuri politice”, susţine prim-ministrul Republicii Moldova.
 
Agenţia Proprietăţii Publice se află în subordinea Guvernului Republicii Moldova din anul 2017.
Similare
RECOMANDĂRI