Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Afaceri pe bani polonezi, la Brăviceni

Pentru guvernul Poloniei, satul Brăviceni este unul dintre cele mai importante puncte din Republica Moldova. În ultimii ani, executivul de la Varşovia a contribuit la dezvoltarea a nu mai puţin de zece afaceri în regiune, care se bucură de succes. Una dintre ele este şi fabrica de lactate care produce brânzeturi sută la sută naturale. 

Fabrica de lactate din localitatea Brăviceni, raionul Orhei, a fost deschisă în anul 1997. Societatea produce brânzeturi după reţete deosebite.
 
Brânza de Brăviceni se face după o reţetă specială. Pentru produse de calitate înaltă e nevoie de lapte bun şi proaspăt.
 
Când s-a deschis fabrica aici se prelucrau doar 500 de litri de lapte pe zi. În prezent, cantitatea de lapte prelucrată zilnic poate ajunge şi la 12 tone, în timpul verii. Acest lucru se datorează inclusiv utilajelor moderne, cumpărate cu sprijinul financiar al Poloniei.
 
Preţul unui kilogram de brânzeturi de la Brăviceni este între 75 şi 95 de lei. În aceeaşi localitate şi tot cu ajutorul Poloniei, Iurie Cebotari şi-a deschis o fermă de iepuri.
 
În total, fermierul a primit din partea guvernului polonez aproximativ de 60 de mii de euro. În prezent, el are la fermă cam trei mii de iepuri.
 
Similare
RECOMANDĂRI