Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Afacere dulce pe bani europeni. După ce a cunoscut gustul adevărat al biscuiţilor italieni,un bărbat a ajuns să îi producă acasă, în Republica Moldova.

Fondurile europene şi programele de finanţare l-au motivat, acum câţiva ani, pe Igor Furtună să revină în Republica Moldova şi să-şi deschidă propria afacere. Şi pentru că adoră dulciurile, nu i-a luat mult timp să se hotărască ce va face. În cei 14 ani petrecuţi în Italia, bărbatul a cunoscut gustul adevărat al biscuiţilor italieni, iar acum a ajuns să îi producă acasă, în Republica Moldova.

Ideea de a crea o afacere dulce i-a venit în timp ce lucra la o fabrică în Italia. Îl împiedica, însă, era lipsa banilor. Cu eforturi susţinute şi determinare, a reuşit să obţină o parte din bani datorită programului Pare 1 plus 1, pentru întreprinderile mici şi mijlocii. După procurarea liniei de fabricaţie, în 2014 au apărut pe piaţă primii biscuiţi.

„Noi am apelat la un grant programul pare 1 plus 1 şi am fost finanţat cu 200 de mii de lei. A fost un ajutor foarte bun în perioada iniţială pentru a putea suporta mai uşor cheltuielile de atunci”, a spus IGOR FURTUNĂ, proprietar, fabrică de biscuiţi.

 Acum, producţia a ajuns la un nivel pe care antreprenorul nici nu îl spera, la început. Într-o lună, fabrica face peste 15 tone de biscuiţi.

„Acum suntem în jur de 25 de persoane, a crescut cifra de afacere cantitatea de produs care se fabrică. Desigur creşte şi numărul de funcţionare”, a precizat Igor Furtună.

 Afacerea a fost pusă pe roate odată cu Semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Lucru care i-a permis o dezvoltare mai rapidă, dar şi o extindere a pieţei de desfacere peste graniţe, chiar şi pe rafturile din Marea Britanie.

„ Acordul de asociere şi limber schimb al mărfurilor este un beneficiu pentru că singur că reuşim să exportăm în Uniunea Europeană. Şi piaţa UE este foarte numeroasă. Produsele noastre sunt http://apreciate.Lucrăm cu unele reţele din România şi cu o reţea din Germania”, a spus Igor Furtună.

 În fabrica lui Igor Furtună se produc aproximativ 30 de tipuri de biscuiţi şi grisine, produse sută la sută naturale.
Similare
RECOMANDĂRI