Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Acordul de Asociere cu UE conectează antreprenorii din R. Moldova la pieţele europene. Istoria de succes a doi basarabeni

Acordul de Asociere şi de Liber Schimb cu Uniunea Europeană a deschis noi perspective antreprenorilor din Republica Moldova. S-au extins pieţele de desfacere, iar procesele birocratice s-au simplificat. Doi fraţi din Chişinău au o afacere cu produse cosmetice de mai bine de două decenii. Au investit aproape zece milioane de lei, iar acum produsele lor pot fi gasite şi pe rafturile magazinelor din Europa.

Corneliu şi Radu Celnacov sunt familiarizaţi de mici cu motodele de îngrijire a corpului. Cunoştinţele în domeniu le-au moştenit de la tatăl lor, medic osteopat.  Primul produs lansat în afacerea lor cu produse cosmetic a fost sarea de baie.

CORNELIU CELNACOV, antreprenor: "De acolo s-a început prima noastră categorie de produse". 

Până acum, cei doi antreprenorii din Republica Moldova au lansat peste 100 de produse. De la sare de baie au trecut la măşti pentru faţă, uleiuri esenţiale, creme sau deodorante, toate sută la sută naturale. Materia primă este importată în mare parte din Europa, iar în cazul uleiurilor esenţiale, de la producătorii autohtoni.  

Corneliu Celnacov spune că odată cu semnarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, procesul de import şi export a devenit mult mai simplu. 

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană conectează antrepreonorii din Republica Moldova la pieţele europene şi facilitează schimburile comerciale. Asta înseamnă şi un certificat de calitate, dar şi perspective noi de dezvoltare. 
Similare
RECOMANDĂRI