A fost lansat proiectul Diaspora Business Connection
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansat proiectul Diaspora Business Connection

Antreprenorii din diasporă vor putea obţine consultanţă şi suport informaţional în creşterea afacerilor în cadrul proiectului Diaspora Business Connection (DBC) lansat astăzi, 14 mai, de către Asociaţia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP). Potrivit iniţiatorilor, proiectul a apărut din „necesitatea stringentă de consolidare a suportului pentru comunitatea moldovenilor de pretutindeni”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Alexei Repede, preşedintele AOAMP, a menţionat că în cadrul DBC se va merge în toate ţările unde diaspora din Republica Moldova este destul de extinsă, pentru a încuraja dezvoltarea businessului şi culturii businessului. „Fără cultura antreprenorialului la bază nu putem ajunge la rezultate considerabile în niciun fel. Sunt numeroase motive pentru a derula o afacere, dar la fel ştim cu toţii că sunt şi foarte multe riscuri, piedici”, a spus preşedintele AOAMP.

Prin respectivul proiect, organizaţia îşi propune să-şi aducă contribuţia prin „expertize şi transfer informaţional”. „Ne-am propus să obţinem performanţă  prin informare, comunicare şi colaborare”, a remarcat Alexei Repede.

Olga Postovanu, coordonator de proiecte AOAMP, a comunicat că va fi lansată o platformă pentru dezvoltarea comunităţii de antreprenori din diaspora Republicii Moldova. Se va oferi suport de business start up-urilor, iar companiile deja existente vor fi conectate cu alţi investitori pentru a dezvolta parteneriate.

„Vom organiza evenimente de networking în ţările unde vor merge, vom oferi informaţii adaptate necesităţilor participanţilor, vom facilita interacţiuni şi conexiuni în diasporă, vom promova parteneriate în afaceri şi vom identifica potenţiale proiecte investiţionale. Astfel, în cadrul evenimentelor de networking, realizate în colaborare cu parteneri în consultanţă de afaceri din diaspora, vom împărţi informaţii relevante şi vom realiza un schimb de idei”, a a mai spus Olga Postovanu. La fel, va fi elaborat şi un ghid – Diaspora Business Connection, în limba română, care va conţine toate informaţiile necesare pentru un antreprenor.

Potrivit organizatorilor, în curând va fi lansată înregistrarea online a participanţilor la proiect, iar pe 15 iunie, la Roma, va avea loc lansarea iniţiativei în diaspora. Mai târziu, proiectul va ajunge în Spania, Franţa, Rusia, Germania etc. Proiectul nu are un termen limită de implementare şi nici buget prevăzut. Cheltuielile sunt acoperite de oameni de afaceri care au vrut să „întindă o mână de ajutor semenilor”.
Similare
RECOMANDĂRI