8,4 milioane lei oferite de UE pentru digitalizarea a 99 de afaceri. Ce companii au primit suportul statului
Vizualizari:

8,4 milioane lei oferite de UE pentru digitalizarea a 99 de afaceri. Ce companii au primit suportul statului

99 de companii din Republica Moldova vor primi finanţare în suma totală de circa 8,4 milioane lei pentru îmbunătăţirea sau transformarea procesului de afaceri prin utilizarea tehnologiilor digitale. Banii vor fi alocaţi prin “Instrumentul de susţinere privind digitalizarea ÎMM”, finanţat din bugetul de stat şi suplinit din fondurile partenerilor de dezvoltare (Uniunea Europeană şi GIZ Moldova).

Potrivit ODIMM, implementarea proiectelor investiţionale vor genera investiţii în economie de circa 10 milioane lei. La  cel de-al doilea Concurs de proiecte din cadrul instrumentului de suport au participat 210 companii, scrie Bizlaw.

Potrivit deciziei Comitetului extern de supraveghere al  programului, 46 de afaceri  vor beneficia de grant în valoare de până la 200 de mii de lei fiecare pentru digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, iar alte 53 – de Business Vouchere de până la 20 de mii lei fiecare pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web şi setare pe pagini de socializare ale afacerii.

Din totalul celor 46 de companii selectate pentru obţinerea de granturi, circa 29,4% sunt din domeniul prestări servicii, 23,5% - industria prelucrătoare, 19% - agricultură, 9,8% - practică activităţi în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii,  5.9% - alimentaţie publică, iar circa 12% în alte domenii (activităţi de cazare, agrement, construcţii, transport). Circa 59% dintre companii sunt localizate în mun. Chişinău, 19% - în regiunea de Nord a ţării, 16% - în Centru, iar 6% - în regiunea de Sud şi UTA Găgăuzia.

Totodată, cele 53 de întreprinderi care au fost aprobate spre finanţare în cadrul suportului sub formă de Business Voucher vor putea contracta servicii de dezvoltare a propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborarea profilului on-line şi descrierii activităţii companiei şi produselor acesteia, aderarea la platforme de tip market-place, ce oferă posibilităţi de plăţi online şi aspecte logistice integrate.  Din numărul total de companii care vor beneficia de vouchere, 46% îşi desfăşoară activitatea în municipiul Chişinău, 23% în Nord, 21% în regiunea Centru, iar restul de 10 la sută sunt înregistrate în regiunea de Sud şi UTA Găgăuzia.

Similare
RECOMANDĂRI