300 de euro, valoarea maximă a mărfurilor care nu vor fi taxate la vamă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

300 de euro, valoarea maximă a mărfurilor care nu vor fi taxate la vamă

Cetăţenii Republicii Moldova vor plăti în 2018 taxe vamale pentru mărfurile importate, dacă acestea vor depăşi suma de 300 de euro. La sfârşitul lunii mai, Guvernul de la Chişinău a aprobat un proiect de modificare a Codul fiscal, prin care pragul financiar de scutire de drepturi de import a bunurilor introduse în ţară a fost majorat până la 800 de euro, scrie bizlaw.md.

Nu se ştie dacă proiectul aprobat anterior va trece prin Parlament, însă cert este că în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor a rămas plafonul de 300 de euro.

Astfel, potrivit proiectului politicii bugetar-fiscale, care va fi examinat în şedinţa de miercuri a GuvernuluI, scutirea se va aplica pentru mărfurile de uz sau consum personal, importate de către persoanele fizice, a căror valoare sau cantitate nu depăşeste limita stabilită de legislaţie.

În cazul în care valoarea în vamă a mărfurilor depăşeşte limita neimpozabilă de 300 de euro, pentru mărfurile introduse de călătorii care folosesc transportul terestru, sau 430 de euro pentru mărfurile introduse de călătorii care folosesc transportul aerian sau maritim, taxa vamală se va calcula pornind de la valoarea mărfurilor în vamă, iar limita neimpozabilă menţionată nu micşorează valoarea impozabilă a acesteia.

Similare