20 de milioane de lei, puse la dispoziţia antreprenorilor, pentru proiecte de digitalizare a IMM-urilor
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

20 de milioane de lei, puse la dispoziţia antreprenorilor, pentru proiecte de digitalizare a IMM-urilor

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, invită antreprenorii să aplice la Programul de digitalizare al IMM-urilor, lansat, astăzi, în cadrul unui eveniment online.

„Astăzi lansăm un nou program de suport pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi punem la dispoziţia antreprenorilor 20 milioane lei pentru dezvoltarea instrumentelor de comerţ electronic. Acest instrument de susţinere va ajuta producătorii autohtoni să-şi digitalizeze procesele de business şi să vândă produsele sau serviciile pe platforme online. Mulţumesc colegilor de la ODIMM, pentru că în termeni restrânşi au reuşit să elaboreze acest program şi să identifice resursele financiare necesare pentru a oferi o soluţie oamenilor de afaceri afectaţi de restricţionarea comerţului pe durata crizei pandemice”,  a declarat Sergiu Railean.

Potrivit directorului general ODIMM, Iulia Costin, Programul are drept scop acordarea suportului întreprinderilor în crearea de pagini web, magazine online,  dar şi oferirea de granturi pentru achiziţionarea de tehnologii şi soluţii digitale.

„Cel puţin 100 IMM, beneficiari ai programului, vor primi un „voucher” în valoare maximă de 30 000 lei pentru accesarea serviciilor de consultanţă şi mentorat în vederea dezvoltării propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborării profilului online şi realizării descrierilor companiilor şi produselor etc. De asemenea, antreprenorii vor beneficia de suport financiar în valoare de 150 000 lei pentru achiziţionarea de echipamente şi softuri în scopul introducerii noilor tehnologii în contextul digitalizării IMM şi eliminării sau minimizării riscurilor impuse de piaţă pentru cel puţin 20 de întreprinderi”, a menţionat Iulia Costin cu referire la oportunităţile programului.

Pentru a putea obţine acest suport, solicitantul trebuie să fie o entitate juridică, înregistrată conform Legii cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, să demonstreze necesitatea digitalizării şi impactul asupra afacerii, să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul Republicii Moldova şi să deţină produse sau servicii rezultate din propria activitate antreprenorială.

Mai multe informaţii despre Programul de digitalizare a IMM-urilor pot fi accesate pe pagina web a ODIMM - www.odimm.md.
Similare
RECOMANDĂRI