16 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic au participat concursul „Cel mai bun plan de afaceri”. Cine a luat premiul mare
Sursa foto:madrm.gov.md Vizualizari:

16 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic au participat concursul „Cel mai bun plan de afaceri”. Cine a luat premiul mare

16 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic din ţară au participat la o nouă ediţie a concursului „Cel mai bun plan de afaceri”. Premiul mare i-a revenit unei tinere de la Centrul de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău, care îşi propune să lanseze postul de radio „Radio Lumea Copiilor”. Concursul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi Centrul pentru Educaţie Antreprenorială şi Asistenţă în Afaceri (CEDA), având suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).

Cei 16 finalişti sunt absolvenţi ai şcolilor profesionale, colegii şi centre de excelenţă, care au câştigat etapele concursului desfăşurat în regiunile ţării şi care s-au reunit la Chişinău, în etapa finală a concursului, pentru a-şi împărtăşi experienţa de elaborare şi a unui plan de afaceri, în diferite domenii, inclusiv agricultură, prestări de servicii, alimentaţie publică.

Planurile de afaceri au fost evaluate de o comisie de specialitate, formată din oameni de afaceri, specialişti de la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi reprezentanţi ai asociaţiilor de business. 

La ediţia din acest an, premiul mare i-a revenit  Ecaterinei  Ceban de la Centrul de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău pentru proiectul Lansarea unui post de radio „Radio Lumea Copiilor”. În acelaşi context, locul I a fost câştigat de Victoria Petcova, pentru proiectul „Atelier de coasere a iei şi cămăşii stilizate”, cu locul II s-a învrednicit Valeria Vataman, care a prezentat planul de afaceri intitulat „Producerea marmeladei în asortiment”; iar locul III i-a revenit lui Danielei Boreţ, pentru ideea originală de producere a biscuiţilor personalizaţi.

Toţi finaliştii au fost premiaţi cu diplome şi premii din partea partenerilor, iar doritorilor de a-şi pune în practică ideile de afaceri li s-a propus să urmeze cursuri de business la CEDA, dar şi să aplice la programul de granturi pentru finanţarea afacerilor.   

 

În cadrul aceluiaşi concurs, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a  decernat  cu diplome  finalistele: Cătălina Colin, studentă la Colegiul Agroindustrial din Rîşcani, pentru actualitatea şi caracterul inovativ al planului de afaceri „Producerea Şi comercializarea covrigilor” şi Gherman Anastasia, de la Colegiul Naţional de Comerţ al ASEM,  pentru promovarea culturii antreprenoriale la nivel rural şi urban în planul de afaceri ,,Servicii de turism rural şi producerea produselor din trandafir”. Tinerelor le-au fost oferite şi premii în valoare a câte 3500 lei.

Potrivit organizatorilor, cea de-a VI-a ediţie a Concursului „Cel mai bun plan de afaceri” a fost organizată în cadrul Proiectului „Activitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului şi angajării în câmpul muncii” şi a avut drept scop de a promova spiritul antreprenorial în rândul elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic, prin aprecierea celor mai bune planuri de afaceri elaborate de elevi în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”.

Similare
RECOMANDĂRI