1,5 miliarde lei, colectate de Vamă de la începutul lunii martie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

1,5 miliarde lei, colectate de Vamă de la începutul lunii martie

De la începutul lunii martie curent, încasările Serviciului Vamal se cifrează la circa 1,5 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de încasările din aceeaşi perioadă a anului precedent.

În perioada 16-22 martie 2020, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 462,7 milioane lei, fiind perfectate 10 522 de declaraţii vamale.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost constatate 35 de încălcări ale legislaţiei vamale, dintre care 11 se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 45 de procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 324 mii lei.

În perioada de referinţă, fluxul mijloacelor de transport a constituit 20 498 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 4 827‬ şi, respectiv, 2 485‬ de traversări.

În acest context, reamintim că mai multe puncte de trecere a frontierei de stat rămân a fi închise. Informaţii suplimentare privind măsurile întreprinse în vederea diminuării riscului de răspândire a infecţiei de tip nou Coronavirus la punctele de trecere a frontierei şi restricţiile impuse de autorităţi, pot fi găsite aici.

Similare
RECOMANDĂRI