DORINA GHERGHANOV

DORINA GHERGHANOV
Absolventă a Facultăţii de Inginerie Economică şi Business, Universitatea Tehnică a Moldovei, Dorina Gherganov prezintă telejurnalul Moldova, care se difuzează de luni până vineri, de la ora 13.00.

Timp de doi ani am activat în calitate de manager în Resurse Umane la FCP „Asconi” SRL (companie viti-vinicola). Mereu am fost fascinată de ştiri, chiar şi atunci când eram departe de acest domeniu,  întotdeauna aveam grijă să fiu informată.

Evenimetele din aprilie 2009 m-au marcat foarte mult şi atunci am decis să-mi schimb domeniul de activitate.
Am absolvit Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism. Au urmat doi ani de reporterie la ProTV Chişinău. Ulterior, în urma unui concurs, am venit la postul public de televiziune din Republica Moldova, unde am prezentat principalul buletin informativ, Mesager.
Marea schimbare am făcut-o în noiembrie 2014, când am decis să fac parte din echipa care readucea în casele basarabenilor Televiziunea Română. Pentru mine TVR Moldova înseamnă eliminarea graniţei informaţionale de pe Prut, pentru că cetăţenii din ambele state româneşti trebuie să ştie unii de alţii. Timp de un an, alături de colegii mei de la Chişinău şi Bucureşti, am lucrat în calitate de reporter pe domeniile economic şi politic. Din mai 2015 am onoarea şi responsabilitatea să prezint Telejurnalul TVR Moldova.
TVR mereu a fost pentru mine un etalon în jurnalism, un model de corectitudine şi echidistanţă. Iar TVR în Republica Moldova înseamnă mai mult - mai multă limbă română, mai mult conţinut, mai multă unitate.