Ziua Românilor de Pretutindeni va fi marcată şi în Republica Moldova
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Ziua Românilor de Pretutindeni va fi marcată şi în Republica Moldova

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) va desfăşura în contextul Zilei Românilor de Pretutindeni şapte proiecte în şapte comunităţi istorice româneşti.

Evenimentele care au ca obiectiv menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii  culturale, etnice, lingvistice şi religioase a românilor din comunităţile istorice vor avea loc astfel: la Comrat, în Republica Moldova, pe data de 24 mai;  la  Sân Mihai  (Lokve), regiunea Voievodina, Serbia, pe data de 25 mai; la Ismail, Sudul Basarabiei, în Ucraina, pe 26 mai; la Cernăuţi, Nordul Bucovinei, în Ucraina, pe 26 mai; la Corcea, în Albania, pe 26 mai; la Vidin, în Bulgaria, pe 1 iunie; în Timoc, Serbia, la Negotin pe 26 mai şi la Bor pe 2 iunie, transmite Infoprut.

Potrivit unui comunicat de presă al IEH, proiectele derulate cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni se încadrează în Planul de activităţi al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pentru anul 2019, aprobat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Planul poate fi consultat şi pe site-ul IEH.

Similare
RECOMANDĂRI