Ziua Mondială a Mediului marcată pe 5 iunie
Sursa foto:evz.ro Vizualizari:

Ziua Mondială a Mediului marcată pe 5 iunie

Pe 5 iunie este marcată Ziua Mondială a Mediului şi Ziua Câmpului în Republica Moldova. Cu această ocazie, vor fi organizate mai multe evenimente pentru a scoate în evidenţă principalele provocări în protecţia mediului şi a spori conştientizarea populaţiei privind importanţa protecţiei resurselor naturale.

În acest context, sâmbătă, 2 iunie, în Grădina Botanică din Chişinău (str. Pădurii 18), de la ora 16.00 va avea loc un concert al formaţiei Via Dacă, distracţii pentru copii, concursuri, expoziţii şi ateliere tematice, excursii organizate în serele Grădinii Botanice, odihnă şi iarmaroc de produse eco. Intrarea la eveniment este liberă.
 
Marţi, 5 iunie, la Radisson Blu Leogrand Hotel, sala ”Nistru” din Chişinău, (str. Mitropolitul Varlaam, 77), de la ora 13.00 va avea loc un eveniment cu tematica:  „Noua viziune a Republicii Moldova privind guvernarea de mediu”.
 
Tot în aceeaşi, 5 iunie, la Staţiunea de testare din comuna Băcioi, municipiul Chişinău, va fi organizat un seminar  cu tematica ”Culturi de câmp şi soiuri de perspectivă pentru agricultura ecologică”.
 
Pe 7 iunie, la o gospodărie ţărănească din satul Furceni, raionul Orhei, va fi organizat un atelier de lucru  cu referire la agricultura ecologică, iar pe 9 iunie, aceeaşi tematică va fi discutată în cadrul unei mese rotunde în satul Zăbriceni din raionul Edineţ.
 
Ziua Mondială a Mediului este celebrată în fiecare an la 5 iunie, iar scopul evenimentelor organizate este de spori atenţia oamenilor asupra necesităţii protecţiei mediului înconjurător şi a resurselor naturale. De a informa  populaţia despre problemele de mediu şi de a-i îndemna să manifeste grijă pentru patrimoniul natural, prin mobilizarea eforturilor comune în asigurarea continuităţii vieţii pe planetă.
 
Tema anului 2018 este combaterea poluării cu plastic, iar sloganul evenimentelor de la Chişinău este ”Informează-te, iubeşte, trăieşte!”.
 
Evenimentele sunt organizate cu suportul delegaţiei UE, proiectele de mediu ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Oficiul Schimbarea Climei, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic.
Similare