Zilele Filmului din Republica Moldova vor avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zilele Filmului din Republica Moldova vor avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti

Zilele Filmului din Republica Moldova cor avea loc în perioada 27-29 august, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti (MNŢR). Evenimentul marchează împlinirea a 30 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova şi tot atâţia ani de relaţii diplomatice dintre cele două state, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independenţa Republicii Moldova, în anul 1991, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Naţional al Cinematografiei din Moldova, Zilele Filmului din Republica Moldova prezintă cinefililor filme moldoveneşti realizate în ultimele două decenii. O parte dintre aceste filme nu au mai fost proiectate în cinematografele din România. Filmele prezentare la Cinema Muzeul Ţăranului, cu această ocazie, sunt rodul creaţiei tinerelor generaţii de cineaşti din Republica Moldova, care au găsit o voce identitară distinctă în cinematografia europeană.

Astfel, vineri, 27 august, începând cu ora 18.00 va putea fi urmărit filmul Anişoara, în regia Anei-Felicia Scutelnicu, iar de la 20.45 – Paşi pe graniţă de Alecu Deleu.

Sâmbătă, 28 august, de la 17.30, va fi difuzat filmul Goodbye, Olegovici!, în regia lui Eugeniu Popovici, iar de la 20.00 publicul va putea urmări – Aşteptaţi răspunsul operatorului / Please hold the line, în regia lui Pavel Cuzuioc.

Duminică, 29 august, de la 15.00 va fi difuzat un program de trei filme în regia lui Valeriu Andriuţă: Eu sunt Dorin, Salix Caprea şi Chers Amis. De la 17.30 – Of de Vlad Bolgarin, Aripi de Dmitri Voloşin, Seria Dj. Death de Dmitri Voloşin, Colecţia de arome de Igor Cobileanski, Mamu de Mihail Rezuneţ, Today artist, tonight taxist de Dumitru Grosei şi Shoes for Europe de Pavel Brăilă. De la 20.45 va putea fi urmărit filmul Memoria, în regia lui Maxim Chisnicean.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Ambasadei Republicii Moldova în România, în parteneriat cu CNC MOLDOVA , Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), Institutul Cultural Român, Asociaţia Industriilor Creative din Moldova (COR), Clubul Ţăranului – La Mama.

Similare
RECOMANDĂRI