Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zile româneşti la Viena. Mihai Eminescu, celebrat printr-un concert susţinut de compozitorul Eugen Doga

Deşi a locuit numai 3 ani în Viena, austriecii păstrează amintirea lui Mihai Eminescu şi îl celebrează cu fiecare ocazie. În capitala valsului, este un weekend plin de evenimente speciale, concerte unice, întâlniri şi târguri tradiţionale aşa încât de pe buzele austriecilor să nu lipsească numele celebrului poet român. Evenimentele au fost organizate de Asociaţia "Mihai Eminescu" şi Institutul Cultural Român.

La Palatul Schönbrunn din Viena au răsunat pe note muzicale versurile lui Mihai Eminescu. Concertul susţinut de maestrul basarabean Eugen Doga a umplut până la refuz o sală impunătoare din celebrul palat vienez.

Vienezii nu uită că un mare peot român a trăit o vreme în oraşul lor.

Eminescu nu era singur, avea alături alţi studenţi din Cernăuţi. Acolo l-a cunoscut pe Ioan Slavici şi petreceau mult timp împreună.

Iar Viena a fost şi gazda întâlnirii dintre Mihai Eminescu şi "îngerul blond", aşa cum o numea poetul pe Veronica Micle.

La 129 de ani de la moartea poetului, oficialităţi locale au depus flori în faţa celebrului bust de lângă Capela ortodoxă din Viena.

Similare
RECOMANDĂRI