Chişinăul împlineşte 581 de ani de la prima atestare documentară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Chişinăul împlineşte 581 de ani de la prima atestare documentară

O zi de petreceri dedicate hramului capitalei Republicii Moldova. Sâmbătă, 14 octombrie, se va cânta, se va dansa şi se vor câştiga premii. Toate serviciile municipale sunt puse la treabă. Fiecare pretură de sector va organiza propriile manifestaţii culturale, iar Întreprinderea „Termoelectrica” pune la bătaie trei luni de agent termic pe gratis.

Tradiţional, sărbătoarea de Hramul Chişinăului va începe la ora 8:30 cu depuneri de flori, după care se va ţine liturghia în Catedrala Mitropolitană. Inaugurarea oficială va avea loc la ora 11:00 în scuarul Arcului de Triumf. Curioşii sunt poftiţi pe la standurile celor cinci preturi ale Chişinăului, care vor fi instalate de-a lungul bulevardului Ştefan cel Mare.
 
Întreprinderea „Termoelectrica” a fost cea mai inventivă, în acest an. Va organiza câteva competiţii, cum ar fi „Învinge un angajat Termoelectrica la darts, armwrestling, şah şi dame”. În plus, va dărui căldură, la propriu. Locuitorii Chişinăului sunt invitaţi la o tombolă.

Autorităţile municipale au mobilizat toate serviciile pentru a asigura curăţenia în zonă. Şi poliţiştii sunt în alertă de sărbătoarea oraşului.
 
Concertul dedicat hramului municipiului Chişinău va începe la ora 18:00. Sărbătoarea va culmina cu un foc de artificii.
 
Similare