VIDEO. Victor Rebengiuc, sărbătorit pe scena Teatrului Naţional, după un rol pe care îl iubeşte, de publicul pe care îl iubeşte
Sursa foto:radioromaniacultural.ro Vizualizari:

VIDEO. Victor Rebengiuc, sărbătorit pe scena Teatrului Naţional, după un rol pe care îl iubeşte, de publicul pe care îl iubeşte

Victor Rebengiuc şi-a serbat ziua de naştere pe scenă, în aplauzele a sute de spectatori. Actorul a împlinit 85 de ani. La finalul spectacolului "Regele Moare", jucat sâmbătă seară la Teatrul Naţional, colegii şi spectatorii i-au făcut o surpriză. Cu toţii i-au cântat "La mulţi ani!".

"Am vrut să joc în seara asta - e un cadou pe care mi l-am făcut mie însumi", a spus Victor Rebengiuc pe scena Teatrului Naţional.

"Am vrut să fiu alături de colegii mei pe care îi iubesc foarte tare. Îmi place rolul ăsta, am vrut să-l joc de ziua mea, îmi place piesa, îmi plac regizorii care au pus piesa în scenă, îmi plăceţi dumneavoastră şi am vrut să sărbătoresc împreună cu dumneavoastră această cantitate de ani. Nesperată din punctul meu de vedere, nu m-am gândit niciodată că am să pot să ajung până aicea, dar dacă am ajuns, acuma am zis 'Hai să joc' ", a adăugat marele actor.

 

La 85 de ani, Victor Rebengiuc e în mare formă artistică. În afară de spectacolele de la Bulandra, a avut recent două succese la Naţionalul bucureştean, în "Umbre" în regia lui Vlad Cristache şi în "Regele moare", în regia cuplului Andreea şi Andrei Grosu.

În ambele joacă alături de soţia lui, Mariana Mihuţ.

Rămân de neuitat rolurile făcute de Victor Rebengiuc în spectacolele lui Liviu Ciulei. O montare de referinţă e "O scrisoare pierdută", iar în film consacrarea a venit în 1964, cu "Pădurea spânzuraţilor".

Au urmat "De ce trag clopotele, Mitică?", "Moromeţii", "Niki Ardelean, colonel în rezervă", "Medalia de onoare".

Regizorul Lucian Pintilie mărturisea la un moment dat că Victor Rebengiuc e cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată.

Similare
RECOMANDĂRI