Sursa foto:amosnews.ro Vizualizari:

VIDEO. Teatrul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” a marcat 30 de ani de existenţă

Trei decenii de artă teatrală la Cahul. Teatrul „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, din localitate, este în sărbătoare. Cei 30 de ani de la înfiinţare au fost un bun prilej de revedere pentru actori, regizori dar şi spectatori care au păşit în sala de spectacole a instituţiei de cultură.

O săptămâna de teatru cu ocazia celor trei decenii de la înfiinţarea teatrului „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul. Instituţii de cultură din Republica Moldova şi România se vor reuni pentru a onora, prin spectacole de bună calitate, această aniversare. Organizatorii îşi doresc că, de acum înainte, fiecare deschiderea a stagiunii să fie marcată de un Festival al teatrelor din România şi Republica Moldova la Cahul.
 
La eveniment a fost prezent şi cel care a pus piatră de temelie a noului sediu al teatrului, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă.
  
Festivitatea s-a desfăşurat pe scenă nouă din sediul teatrului aflat, încă, în construcţie. Cu toate acestea, spectatorii au umplut sala la primul spectacol.
 
Teatrul „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a fost înfiinţat în anul 1987 că instituţie menită să promoveze cultură românească şi universală în zona de sud a Republicii Moldova. Lucrările de construcţie a noului sediu al teatrului au început în 2014 cu sprijinul Guvernului României, care a donat 800 mii de euro.
 
Similare