VIDEO. Premiile Oscar 2020 | "Joker", favorit cu 11 nominalizări
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Premiile Oscar 2020 | "Joker", favorit cu 11 nominalizări

Cetatea filmului se pregăteşte de cea mai importantă seară din acest an: decernarea premiilor Oscar. Va fi a 92-a ediţie a ceremoniei de la Los Angeles care, pentru al doilea an consecutiv, nu va avea o gazdă şi este din nou ţinta controverselor privind diversitatea nominalizaţilor.


În competiţie pentru nu mai puţin de 11 premii Oscar, filmul Joker conduce în lista nominalizărilor. Cel mai sigur dintre acestea, pare să fie cel pentru actor principal. Joaquin Phoenix speră la primul Oscar din carieră după ce a triumfat la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA.

Câte 10 nominalizări au adunat filmele 1917, Irlandezul şi A fost odată în Hollywood. Brad Pitt, rol secundar în acesta din urmă, are cele mai mari şanse la Oscar, ceea ce ar fi premieră pentru actorul american.

La categoria Film străin concurează producţii din Polonia, Spania, Macedonia de Nord, Franţa şi Coreea de Sud.

Filmul sud-corean Parazit concurează şi la Cel mai bun film. Este pentru prima oară în istoria Oscarurilor când un film care nu este în engleză este selectat la cea mai importantă categorie.

Ceremonia nu va avea un amfitrion, pentru al doilea an consecutiv, dar vine cu un decor nou. Zeci de mii de cristale şi leduri se îmbină cu materiale recilcate sau refolosite într-un efort de sustenabilitate pronovat de academia americană.

Ca de obicei sunt şi controverse despre diversitate. Nicio femeie nominalizată pentru regie, iar la categoriile de interpretare, din 20 de actori, o singură persoana de culoare.

Chestiune de calitatea muncii afirmă membrii Academiei, care amintesc că anul trecut 3 din 4 câştigatori au fost persoane de culoare.

Similare
RECOMANDĂRI