VIDEO. O nouă perioadă de glorie pentru cinematograful în aer liber. La Iaşi vor fi proiectate producţii ale lui Charlie Chaplin
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. O nouă perioadă de glorie pentru cinematograful în aer liber. La Iaşi vor fi proiectate producţii ale lui Charlie Chaplin

Cinematograful drive-in, cel în care mergi cu maşina, pe care îl cunoaştem mai mult din filmele americane, ar putea fi atracţia verii pentru cinefili anul acesta în România. Aşa că, dacă aveţi drum prin Iaşi, aţi putea parca maşina chiar la cinema.


 

Cinematograful în aer liber a devenit o modă în Statele Unite ale Americii după Al Doilea Război Mondial.

În anii '60, americanii trăiau plenar bucuria de a urmări un film sub cerul liber. De altfel, şi creşterea natalităţii din epocă a fost corelată cu popularitatea acestui tip de cinema.

O nouă perioadă de glorie cunoaşte acum, în pandemie, cinematograful în aer liber. Filmele sunt proiectate în aeroporturile rămase goale, pe acoperişurile mall-urilor şi pe clădiri.

În Iaşi, cinefilii sunt invitaţi vara aceasta în faţa unui ecran gonflabil, care va putea fi amplasat oriunde. Sâmbătă sunt programate primele proiecţii dintr-o serie de evenimente care, speră organizatorii, vor fi atracţia sezonului în oraş.

În parcarea unui mall, de la ora 20.00, ieşenii sunt invitaţi să revadă producţii ale lui Charlie Chaplin. Printre acestea "City Lights", filmul în care a combinat cel mai bine comedia cu sentimentalismul. Despre ultima scenă, criticul James Agee scria în 1949 că este "cea mai bine jucată scenă care a fost văzută într-un film". Va putea fi urmărit şi "Modern Times", prima peliculă în care s-a auzit vocea lui Chaplin.

Similare
RECOMANDĂRI