Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării vrea să eficientizeze procesul educaţional

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării propune noi strategii de îmbunătăţire a procesului educaţional. Instituţia vrea să reevalueze procesul de optimizare a şcolilor, caută bani pentru formarea continuă a cadrelor didactice şi intenţionează să îmbunătăţească si curricula şcolară. Obiectivele au fost anunţate de ministrul Monica Babuc.

În ultimii şapte ani au fost închise 218 şcoli, iar alte 303 instituţii de învăţământ au fost reorganizate. Monica Babuc spune că reforma era neceară. 
 
Totuşi, ministrul susţine că fostele guvernări, din care a făcut si ea parte, ar fi comis unele greşeli în procesul de optimizare. Din acest motiv, spune Monica Babuc, până în februarie, anul viitor, reorganizarea şcolilor va fi reevaluată.

Ministerul îşi mai propune să ajusteze curricula şcolară. Dar asta nu înseamnă teme mai uşoare pentru elevi, mai spune ministrul.  
 
O noutate şi pentru profesori. Cheltuielile pentru formarea continuă a cadrelor didactice ar putea fi acoperite din bugetul statului. Ce-i drept, pentru asta sunt necesare 17 milioane de lei.
 
Ministerul vrea să reducă şi numărul rapoartelor pe care cadrele didactice sunt obligate să le întocmească – aproximativ 190, in fiecare an. 
Similare