Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Maestrul Vladimir Curbet a fost condus pe ultimul drum

Cel care a arătat lumii întregi frumuseţea dansului popular din Republica Moldova, maestrul Vladimir Curbet, a fost condus pe ultimul drum. Dimineaţă, corpul neînsufleţit al maestrului a fost dus de la Biserica "Sfânta Teodora de la Sihla" la Palatul Naţional "Nicolae Sulac", unde a avut loc ceremonia funerară. Prieteni, colegi de breaslă şi dansatorii pe care i-a şcolit şi-au luat rămas bun.

Hora strămoşească este în doliu. Vladimir Curbet, cel cunoscut şi recunoscut prin modestie şi talent inegalabil, a fost condus pe ultimul drum de oamenii care i-au apreciat truda. Muzica funebră a răsunat în semn de doliu pentru regretatul Artist al Poporului.

Tinerii dansatori de la "Joc" au stat ca străjerii lângă dascălul care i-a învăţat să descopere frumuseţea horei. Cu mare durere că nu mai este, dar şi cu bucurie pentru că a lăsat moştenire perla jocurilor folclorice. Cei care l-au cunoscut pe maestrul Curbet, i-au fost alături şi astăzi.

Vladimir Curbet s-a născut în decembrie 1930 în satul Susleni, raionul Orhei. S-a afirmat ca folclorist şi publicist. A condus Ansamblul de dansuri folclorice "Joc", unde a montat peste 50 de dansuri populare. Cu Ansamblul "Joc", în fruntea căruia s-a aflat de la vârsta de 27 de ani, şi-a demonstrat măestria în cele 10 mii de spectacole prezentate în peste 70 de ţări. 
Similare