Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. La Bookfest sunt prezentate peste 50 de mii de volume, la preţuri avantajoase

S-au deschis larg porţile Bookfest Chisinau 2017 - cel mai aşteptat eveniment pentru iubitorii de carte. Editori şi scriitori de pe ambele maluri ale Prutului au transformat Chişinăul în capitala culturii româneşti. În standuri sunt peste 50 de mii de volume.

Încă din prima zi, cărţile s-au vândut ca pâinea caldă, datorită preţurilor tăiate la jumătate.
 
Editurile s-au întrecut în preţuri avantajoase. 15, 30 sau 50% sunt reducerile de care s-au bucurat cititorii care au venit la Bookfest. Şi dacă, de cele mai multe ori, moldovenii pleacă în România să-şi cumpere cărţi, acum editurile au venit în Republica Moldova.  
 
Cumpărătorii au avut de unde alege, mai ales că preţurile sunt potrivite pentru toate buzunarele. La Bookfest se găsesc cărţi semnate de scriitori renumiţi de pe ambele maluri ale Prutului de la numai 15 lei.
 
Vizitatorii târgului recunosc că au dat de gustul cititului. Mulţi spun că nu pot ieşi din casă fără a avea o carte în geantă.
 
Şefii editurilor spun că preferinţele moldovenilor sunt diverse. Citesc tot ce este interesant şi poate fi cumpărat la preţ bun. Totuşi, cele mai vândute sunt romanele de dragoste.
 
Este pentru al doilea an consecutiv când Bookfest trece Prutul. Astfel, România îşi reconfirmă sprijinul în dezvoltarea culturii în Republica Moldova, iar limba română este cinstită, la ea acasă.
 
În zilele ce urmează vor avea loc lansări de carte, dar şi întâlniri între cititori şi autori îndrăgiţi ai literaturii contemporane de pe ambele maluri ale Prutului. Ediţia din acest an Bookfest Chişinău este deschisă publicului larg până pe 3 septembrie.
Similare