VIDEO. În ajun de 27 martie, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi vine la Chişinău
Sursa foto:Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Vizualizari:

VIDEO. În ajun de 27 martie, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi vine la Chişinău

În ajunul zilei de 27 martie, când este consemnată Unirea Basarabiei cu România, Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi vine pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” de la Chişinău cu un spectacol de excepţie.

„Un duşman al poporului” de Arthur Miller (adaptare după piesa lui Henrik Ibsen), în regia lui Claudiu Goga, face parte din deja tradiţionalul proiect ReUniuni Teatrale. Spectacolul va avea două reprezentaţii, pe 25 şi 26 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

Sursa de inspiraţie a piesei lui Ibsen a fost din viaţa reală. Tatăl unui prieten, medic într-o staţiune, a trebuit să informeze cetăţenii oraşului asupra izbucnirii holerei. Evenimentul l-a forţat să îşi părăsească domiciliul pentru a-şi salva viaţa.  

Arthur Miller, laureat al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie, adaptează în anul 1950 piesa Un duşman al poporului de Henrick Ibsen. Doctorul Thomas Stockmann, protagonistul piesei, descoperă că apa folosită pentru băile locale este contaminată şi, pentru a nu fi pusă în pericol sănătatea turiştilor, se hotărăşte să facă public acest lucru. Dar pentru că principala sursă de venit a oraşului este reprezentată de aceste băi, comunitatea şi autorităţile luptă să il reducă la tăcere. Apărându-şi convingerile, Stockmann îşi asumă responsabilitatea faţă de ceilalţi, primind eticheta de „duşman al poporului”.

Urmăriţi mai jos trailerul spectacolului.

Similare