Sursa foto:Q Magazine Vizualizari:

VIDEO. Festivalul Internaţional „George Enescu”, cartea de vizită a României, este la TVR

Iubit, anunţat, aşteptat. Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia 2017, îşi deschide, în sfârşit, porţile, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti. Începând din 2 septembrie, timp de 22 de zile, peste 3000 dintre cei mai importanţi artişti, în peste 80 de evenimente, 37 de lucrări enesciene şi lucrări în primă audiţie vor intra în casele iubitorilor artei şi ai muzicii clasice prin intermediul Televiziunii Române.

În calitate de co-producător al Festivalului Internaţional „George Enescu”, TVR va acorda un spaţiu amplu în grila sa de programe reflectării evenimentelor. Telespectatorii pot urmari live şi înregistrate majoritatea concertelor.

Toate concertele festivalului vor fi difuzate online – live streaming, pe enescu.tvr.ro, platforma TVR dedicată evenimentului. Ea va cuprinde, de asemenea, informaţii despre istoria festivalului, despre viaţa şi muzica lui Enescu, interviuri cu personalităţi cunoscute ale lumii muzicale, imagini de arhivă, cele mai noi relatări de la festival, programul complet al transmisiunilor în direct şi „Agenda festivalului”.

Enescu se mândrea cu tripla sa ipostază - de compozitor, violonist şi dirijor.

"Nu mi-am servit ţara decât cu armele mele: condeiul, vioara şi bagheta", spunea artistul.

Festivalul Internaţional „George Enescu” este, de mai bine de 50 de ani, un brand de ţară al României şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel. Începând cu prima sa ediţie, din anul 1958, Televiziunea Română este un partener de tradiţie al festivalului. 
Similare