Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Festivalul MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 23-28 septembrie

Festivalul Internaţional de Filme Documentare pentru Schimbare Socială MOLDOX 2017, desfăşurat la Cahul, îşi deschide larg uşile pentru spectatori. În acest an, cinefilii vor putea să vadă cele mai bune filme documentare realizate de regizori din întreaga lume.

Timp de şase zile, spectatorii vor putea urmări proiecţii cu impact social, realizate de regizori din 26 de ţări.
 
La festival vor fi proiectate 18 documentare de lungmetraj şi 10 de scurtmetraj. Opt dintre filmele scurtmetraj au fost realizate de 20 de elevi din Cahul. Festivalul va fi deschis, însă, cu 4 documentare vechi din Republica Moldova.
 
Pe lângă filme, festivalul include ateliere de lucru, prezentare de proiecte cinematografice şi masterclassuri cu profesionişti din cinematografia internaţională. 
 
Grupurile de discuţii, din cadrul festivalului, se vor axa, anul acesta, pe tema puterii.
 
În premieră, printre spectatori vor fi şi deţinuţi de la penitenciarul din Cahul.
 
Spectatorii au acces liber şi gratuit în toate locaţiile festivalului. Zilnic, vor avea la dispoziţie transport gratuit Chişinău - Cahul.
 
Bugetul din acest an al festivalului se ridică la 70 mii de euro. MOLDOX 2017 este organizat de SVENSKA FILMSTUDION, Asociaţia pentru Dezvoltare Creativă şi Centrul CONTACT-CAHUL cu sprijinul Swedish Institute, Ambasadei Suediei la Chişinău, Ambasadei SUA în Moldova, Primăriei Cahul, Fundaţiei Est-Europene şi Institutului Cultural Român.
Similare