Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Daniel Ţecu: Eminescu şi Vieru ar trebui să fie făclia ce i-ar ghida pe cei care nu iubesc limba română

Cetăţenii Republicii Moldova care gândesc şi trăiesc româneşte nu trebuie să lase armele jos. Ei sunt obligaţi să menţină flacăra vie a limbii române, aici, acasă. Opinia a fost exprimată de Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Românilor din Europa.

Ce alte eforturi se depun ca limba română să nu se piardă în comunităţile românilor din străinătate şi cum este realizată legătura frăţească între diasporele României şi Republicii Moldova din toate ţările lumii, aflaţi duminică pe TVR MOLDOVA, la emisiunea INTERVIURILE TELEJURNALULUI, cu începere de la ora 18.30. 

Până atunci, pe 31 august, la ora 10:00, pe Aleea Clasicilor va avea loc o dezbatere publică despre limba vorbită astăzi în Republica Moldova. La ora 11.00, va fi lansată cartea „Limba de hârtie”, de Tamara Cărăuş. Iar la ora 12.30 va avea loc dezvelirea plăcii memoriale „Leonida Lari” pe blocul din strada Nicolae Iorga, unde a locuit poeta. Seara, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, va avea loc un concert extraordinar dedicat Zilei Limbii Române. 
Similare
RECOMANDĂRI