VIDEO. Concert aniversar „Eugen Doga - 80”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Concert aniversar „Eugen Doga - 80”

iTicket vă invită să petreceţi o seară de neuitat la un concert aniversar, dedicat marelui compozitor Eugen Doga. Grandiosul eveniment va avea loc duminică, 1 octombrie 2017, la Teatrul Verde din Chişinău, începând cu ora 17:00.

La concert va evolua Orchestra extinsă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” sub bagheta dirijorului Dumitru Cârciumaru, dar şi Tania Cerga, Vitalie Advahov, Formaţia Akord, Mariana Bulicanu, Vasile Tinei, Ana Cernicova, Dumitru Mitu, Ana-Maria Donose (România), Corul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”.

Spectacolul se va desfăşura pe muzica şi cu participarea compozitorului Eugen Doga. Nelipsit va fi valsul „Gingaşa şi tandra mea fiară”.Eugen Doga este maestru în artă, artist al poporului şi om al mileniului, iar în anul 2017 au loc o serie de concerte dedicate creaţiei maestrului. Coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară” a fost inclusă printre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, fiind considerat drept cel mai bun vals al veacului.

A îndrăgit muzica de mic copil, iar acest lucru l-a determinat să facă studii la Şcoala de muzică din Chişinău, apoi la Conservatorul de Stat, clasa de violoncel. Chiar şi până în prezent maestrul crede că anume muzica îi poate face pe oameni fericiţi.

Domeniul care i-a adus notorietate internaţională este arta componistică. A scris o simfonie, 2 uverturi pentru orchestră, 3 balete, 6 cvartete, 50 de piese instrumentale, peste 70 de valsuri, 10 tangouri, 60 de romanţe şi muzică pentru mai bine de 200 de filme şi 13 spectacole de teatru.

Din 2007, Eugen Doga este cetăţean de onoare al oraşului Chişinău, iar singura stradă pietonală din capitală îi poartă numele.

Renumitul compozitor a fost inclus în lista celor 200 de personalităţi ale lumii şi a semnat coloana sonoră a peste 200 de filme.

Preţul biletelor porneşte de la 80 lei. Mai multe detalii şi bilete găsiţi pe: iticket.md.
Similare