Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Au fost desemnaţi laureaţii expoziţiei-concurs "Eminesciana 2018"

Eminescu în pictură, grafică sau sculptură. A fost inaugurată expoziţia-concurs de artă contemporană "Eminesciana 2018", la care au participat peste o sută de artişi plastici din Republica Moldova. Cele mai originale lucrări au fost premiate.

Pentru a reprezenta profunzimea creaţiei eminesciene nu există limite, de aceea şi participanţii expoziţiei au avut libertate totală de creaţie. "Eminesciana 2018" a reunit peste o sută de artişti plastici, cu peste 140 de lucrări de genuri diferite. Popularitatea evenimentului creşte de la an la an.

Şi Excelenţa sa Ambasadorul României în Republica Moldova, a apreciat calitatea lucrărilor expuse.

Lucrările expuse au fost evaluate de un juriu profesionist. Pe locul trei s-a clasat Iurie Lupu cu o lucrare de artă decorative. Pe locul doi, Igor Svernei cu o lucrare de grafică, iar pe locul întâi Florentin Leancă cu pictura Moulin Rouge.

Participanţii şi vizitatorii expoziţiei suţin că marele poet Mihai Eminescu este un izvor nesecat de inspiraţie pentru artişti.

Eminesciana este organizată în Republica Moldova din 2002, la iniţiativa criticului de artă Tudor Braga, iar din 2013 a devenit o expoziţie-concurs.
Similare