Sursa foto:Stirile TVR Vizualizari:

VIDEO. A fost dat startul celei de-a treia ediţii a Zilelor Filmului Românesc

Filme inedite şi proiecţii de succes la o nouă ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău. De astăzi amatorii cinematografiei româneşti se pot delecta din nou cu filmul românesc.

Filmul românesc revine în Republica Moldova. Cea de a treia ediţie a Zilelor Filmului Românesc se desfăşoară începând de astăzi până pe 15 octombrie şi aduce în faţa publicului de la Chişinău filme de succes care au luat premii la concursuri internaţionale precum este filmul Bacalaureat de Cristian Mungiu sau Ana, mon amour de Călin Peter Netzer.

Totodată, ediţia din acest an vine şi cu o serie de premiere cinematografice. Astfel, cinematograful Odeon va găzdui proiecţii noi şi discuţii dintre publicul prezent şi regizori. Ba mai mult, bine cunoscuta fantezie pentru copii Maria Mirabela, a cărei muzică a fost realizată de marele compozitor Eugen Doga, va apărea din nou pe ecran.

În această seară, cineaştii şi cinefilii s-au adunat la gala de deschidere a evenimentului pentru a viziona filmul 6,9 pe scara Richter, de Nae Caranfil. Trebuie să spunem că admiraţia pentru arta cinematografică românească este omniprezentă. Urmează încă patru zile de filme bune la care sunt aşteptaţi toţi iubitorii de cinema. Intrarea la toate proiecţiile este liberă. TVR MOLDOVA este partenerul media al evenimentului.
 
Similare