Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. “6,9 pe scara Richter”, prima peliculă din cadrul Zilelor Filmului Românesc

Gala de deschidere a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău a adunat o sală plină de spectatori. Filmul "6,9 pe scara Richter" de Nae Caranfil a fost primit călduros de către publicul prezent. Ba mai mult, comedia a stârnit şi multe zâmbete. A treia ediţie a Zilelor Filmului Românesc are un program bogat şi aduce în faţa publicului de la Chişinău filme de succes, proiecţii noi şi chiar filme pentru copii.

Într-adevăr, comedia "6,9 pe scara Richter" a cunoscutului regizor român Nae Caranfil a fost imprevizibilă şi plină de surprize.
 
Filmul românesc a revenit în Republica Moldova, iar acesta este un prilej de a întări legăturile culturale dintre cele două maluri de Prut. De asemenea, organizatorii spun că publicul de aici trebuie să vadă evoluţia de succes a cinematografiei româneşti.
 
"Prin astfel de gesturi artistice şi prin astfel de momente, festivaluri artistice, nu facem decât să demonstrăm un lucru aproape firesc... aparţinem aceleiaşi culturi, vorbim aceeaşi limbă...este firesc să vedem şi aceleaşi filme", a menţionat Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău.

Zilele Filmului Românesc se desfăşoară între 12 şi 15 octombrie. Evenimentul este susţinut de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău. TVR MOLDOVA este partener media al evenimentului.
Similare